Pályázatok

A DUPLEX-ROTA Kft. kutatás-fejlesztési projektje az vegyszermentes nyomdatechnika kidolgozása érdekében

2022/03/01

A DUPLEX-ROTA Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program “GINOP_PLUSZ-2.1.1-21 - „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” keretében 73,78 millió forint összegű vissza nem téritendő támogatást nyert fejlesztése megvalósítására. A projekt célja a nyomdászatban használt ofszet lemez előhívásánál felhasznált vegyszer mennyiségének csökkentése, illetve a nyomtatás során felhasznált izo-propil-alkohol mennyiségének csökkentése a környezeti terhelések minimalizálása és a költségcsökkentés érdekében.

A DUPLEX-ROTA Kft. nyomdai szolgáltatásokra épülő, jelenleg 24 fős családi vállalkozás, mely mára a régió vezető nyomdái között szerepel. Fő tevékenységként teljes körű nyomdai szolgáltatást végzünk a tervezéstől egészen a késztermék kiszállításáig. Pécs, Északmegyer dűlő 4. alatti telephelyünkön megvalósuló fejlesztéssel a nyomdászatban használt ofszet lemez előhívásánál a felhasznált vegyszer, valamint a nyomtatás során felhasznált izo-propil-alkohol mennyisége csökkenthető, ezáltal a munkatársak egészsége is védhető (alkohol, vegyszer kipárolgás csökken). Azokat a csomagolóanyagokat, amiket a környezettudatosabb eljárással felhasználunk, nem fognak érintkezni izo-propil-alkohollal, így jobb minőségűek, jobban eladhatóak is lesznek. Célunk az ökológiai lábnyom csökkentése a csomagolástechnológiában, amivel a szakmai-hatósági feltételek szigorodásával piaci előnyre is szert teszünk. A beruházásnak köszönhetően a vállalat számos munkahelyet tud megőrizni, a 2024.03.30-án várható befejezésig.

A projektről bővebb információt a www.duplexrota.hu oldalon olvashatnak.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 További információ kérhető:

Kecskés Péter
Levélcím: 7635 Pécs, Jakabhegyi u. 38/b.
Telefon: +36 70 775-0947
Email: info@duplexrota.hu

¤

Duplex-Rota Kft.
Egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok gyártásának kiváltása a Duplex-Rota Kft-nél.

projekt azonosító száma: GINOP-1.2.13-20-2021-00012

a projekt tényleges befejezés dátuma: 2022.06.30.
Támogatás összege: 76 948 200 Ft
a támogatás mértéke: 50%
Összköltség: 153 896 400 Ft

A projekt célja a cég egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok gyártásának kiváltása egy kartondoboz gyártásra alkalmas ívkivágó gép beszerzésével. A Duplex-Rota Kft. az egyedi tervezésű dobozok, díszdobozok gyártásához kapcsolódó tevékenységét fejleszt, a műanyag termékek gyártását papír alapúra cseréli. A Pécs, Északmegyer dűlő 4. alatti telephelyén megvalósuló fejlesztés tartalma egy Heidelberg kivágógép beszerzése, amely kiválóan alkalmas a megtervezett környezetbarát, újrahasznosított papírból készülő termékek előállításához. Elsődleges cél a meglévő ügyfélkör maradéktalan és teljes körű kiszolgálása, a növekvő igények kielégítése magasszintű szolgáltatásaink továbbfejlesztésével. A beruházásnak köszönhetően a vállalat a COVID-19 válság előtti létszám visszaállítását tervezi, amely 10%-os növekedést jelent a 2020-as létszámhoz képest, gépmester, gépkezelő pozíciókban. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

¤

Pályázati kiírás megnevezése: GINOP-1.2.16-22 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása (technikai felhívás)

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.16-22-2023-01661

Projekt címe: A DUPLEX-ROTA Kft. technológiai fejlesztést eredményező beruházásának támogatása
Kedvezményezett neve: DUPLEX-ROTA Nyomdaipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt megvalósítási helyszíne: 7635 Pécs, Északmegyer d. 4.
Támogatás összege: 143 978 695 Ft
Támogatás aránya: 70%
Projekt összköltsége: 205 683 850 Ft
Forrás: ERFA
A projekt fizikai befejezése: 2022.12.31.

Megvalósult beruházás:

Handtop HT3116 Uv nyomtató: A nyomtató egy 3 x1,6 m-es UV nyomtató, amibe karton, üveg, fa, műanyag, hullám karton alapanyagokat lehet nagy formátumban nyomtatni, magas minőségben, felületnemesítéssel alacsony példányszámban.

IECHO PK0705 plus digitális kivágó: A beszerzett eszköz egy automata adagolós kivágó rendszer, ami akár 70x50 cm ívet is feltud dolgozni mind alacsony mind magasabb példányszámban. Nem szükséges hozzá kivágó szerszám hogy csináljunk 50 db dobozt mert egy késes rendszer kivágja a
papírból és ahol kell meg is töri hajtásokban a papírt egy biegelő görgővel.

Kongsberg X44 Production digitális kivágó asztal: A Kivágó asztallal 3x2m alapterületű papír, karton, műanyag, fa, textil, alapanyagokat tudnak kivágni, marni. Ez a gép az UV nyomtató által nagy méretben gyártott anyagok feldolgozására szolgál.

Ricoh Pro C7200 - Digitális nyomdaipari berendezés: A nyomtató egy színes digitális nyomógép ami lehetővé teszi a gyors és pontos nyomtatást papír, vagy műanyag nyomat hordozókra mind alacsony mind közepes példányszámoknál.
Richo Pro 8300 színes digitális nyomdagép: A nyomtató egy színes nyomatok nagyon nagy előállítására alkalmas digitális nyomógép. Könyvek, brosúrák, vegypapír, stb.

Horizon BQ-270 ragasztókötő gép: A beszerzett eszköz egy félautomata könyvgyártó gép, aminek a beállításai is digitálisan történnek. Rendkívül rugalmas gép mert az 1 db –tól a 100.000 db- ig képes nagyon hatékonyan és gyorsan, gazdaságosan gyártani. Ez a gép teszi fel a könyvtestre a borítót.

Napelem rendszer: A napelemes rendszerrel biztonságosabbá és olcsóbbá lehet tenni az energiaellátást. A vállalkozás a telepítendő 49,68 kWp napelemes rendszer megközelítőleg a fogyasztás ~33,57%-át fogja kiváltani.

Képzés: Jelen projektben 2 fő munkavállaló került angol 30 órás képzésbe bevonásra. A képzésekre azért volt szükség, mert sok külföldi gépgyártóval van a vállalkozás kapcsolatban, és a javítási, szervízelési illetve garanciális ügyintézések angol nyelven történnek.

¤


 

A Duplex-Rota Kft a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program “GINOP-1.2.13-20 - Az egyszer használatos és egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásával érintett, valamint az ezeket helyettesítő termékek gyártásával foglalkozó vállalkozások technológiaváltásának és kapacitásbővítésének támogatása” keretében 76,95 millió forint összegű vissza nem téritendő támogatást nyert fejlesztése megvalósítására. A projekt célja a cég egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok gyártásának kiváltása egy kartondoboz gyártásra alkalmas ívkivágó gép beszerzésével. 

A Duplex-Rota Kft.  az egyedi tervezésű dobozok, díszdobozok gyártásához kapcsolódó tevékenységét kívánja fejleszteni, a műanyag termékek gyártását papír alapúra cserélni. A Pécs, Északmegyer dűlő 4. alatti telephelyén megvalósuló fejlesztés tartalma egy Heidelberg kivágógép beszerzése, amely kiválóan alkalmas a megtervezett környezetbarát, újrahasznosított papírból készülő termékek előállításához. Elsődleges cél a meglévő ügyfélkör maradéktalan és teljes körű kiszolgálása, a növekvő igények kielégítése magasszintű szolgáltatásaink továbbfejlesztésével. A beruházásnak köszönhetően a vállalat a COVID-19 válság előtti létszám visszaállítását tervezi, amely 10%-os növekedést jelent a 2020-as létszámhoz képest, gépmester, gépkezelő pozíciókban.

¤

¤

¤

¤

¤

¤

¤